SOLGT

Ytterstranda 2

SOLGT | BUD MOTTATT! Renoveringsobjekt i landlige og idylliske omgivelser - Flott utsikt - Stor eiendom som grenser til sjø.

Bollvågen
Ytterstranda 2, 8430 MYRE
Beskrivelse
Drømmer du om en eiendom med landlig beliggenhet, utsikt, stor tomt og nærhet til sjøen? Kanskje dette er det du har ventet på.

Boligen anses som et renoveringsobjekt og har stort behov for vedlikehold og oppgraderinger, men med potensial for den rette. På eiendommen står også et eldre fjøs, som også trenger betydelig renovering.

Er du nevenyttig og ser muligheter der andre ser utfordringer, da kan dette være prosjektet for deg! Med en solid innsats og kreativitet kan denne boligen forvandles til en ekte perle.

Med en tomt på hele 22 121 kvm, fordelt på to parseller hvor den ene strekker seg helt ned til sjøen, får du en fin beliggenhet i naturskjønne omgivelser. Rett utenfor døra er det kort vei til både fjellturer og til fjæra for de som liker denne formen for rekreasjon.

Eiendommen er beliggende ca. 9 km fra Myre sentrum, som har et godt utvalg av servicefunksjoner.

Dette er en eiendom for deg som ser muligheter, liker å skape noe eget og ønsker et prosjekt i flotte omgivelser
Translate to English
Nøkkelinfo
Prisantydning
-
Omkostninger
-
Totalpris inkl. omkostninger
-
Totalpris ekskl. omkostninger
-
Eiendomstype
Enebolig
Eierform
Fast eiendom
Byggeår
1950
Soverom
3
Antall rom
3
Bruksareal
234m2
Internt bruksareal
111m2
Eksternt bruksareal
123m2
Tomtetype
Eiet
Tomteareal
22121m2
Energimerke
G
Oppvarmingskarakter
Oransje
FINN-kode
394537531
Presentert av
Lisbeth Mastberg
Eiendomsmegler
+4790053770
lisbeth.mastberg@partners.no
Visninger
Informasjon
Om boligen
Arealer

Totalt bruksareal: 234,0 m²

  • BRA-i: 111,0 m²
  • BRA-e: 123,0 m²


BRA-i: Internt bruksareal. BRA-e: Eksternt bruksareal. Dersom dette arealet befinner seg i sameie, borettslag, aksjesalg e.l. vil normalt sett disse arealene ikke være eid av boligen, de er kun disponert på salgstidspunktet. Arealet kan f. eks. omrokeres av styret i ettertid. BRA-b: Innglasset balkong. GUA: Gulvareal. ALH: Areal med lav himlingshøyde.


Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealene. Arealene er oppmålt av bygningssakkyndig og ikke kontrollert/oppmålt av eiendomsmegler. Arealene er oppgitt iht NS 3940 Areal- og volumberegninger av bygninger.

Beskrivelse

Drømmer du om en eiendom med landlig beliggenhet, utsikt, stor tomt og nærhet til sjøen? Kanskje dette er det du har ventet på.


Boligen anses som et renoveringsobjekt og har stort behov for vedlikehold og oppgraderinger, men med potensial for den rette. På eiendommen står også et eldre fjøs, som også trenger betydelig renovering.


Er du nevenyttig og ser muligheter der andre ser utfordringer, da kan dette være prosjektet for deg! Med en solid innsats og kreativitet kan denne boligen forvandles til en ekte perle.


Med en tomt på hele 22 121 kvm, fordelt på to parseller hvor den ene strekker seg helt ned til sjøen, får du en fin beliggenhet i naturskjønne omgivelser. Rett utenfor døra er det kort vei til både fjellturer og til fjæra for de som liker denne formen for rekreasjon.


Eiendommen er beliggende ca. 9 km fra Myre sentrum, som har et godt utvalg av servicefunksjoner.


Dette er en eiendom for deg som ser muligheter, liker å skape noe eget og ønsker et prosjekt i flotte omgivelser!


Velkommen på visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til i Bollvågen i et landlig og idyllisk område ca. 9 km fra Myre sentrum.  Eiendommen er beliggende på nedsiden av veien og byr på en flott utsikt, stille og rolige omgivelser og stor tomt som strekker seg helt ned til sjøen.

Rett utenfor døra er det kort vei til både fjellturer og til fjæra for de som liker denne formen for rekreasjon.

Innhold

Boligen:BRA-i 111 m².

Loft 38 m²: Gang og 3 soverom.

1.etasje 38 m²: Gang, toalettrom, stue og kjøkken.

Kjeller 35 m²: 5 boder


Fjøs: BRA-e 123 m²:

Loft 25  m²: Fjøsloft

1.Etasje 56 m²: Inngangsparti, silo og 2 fjøsrom.

Kjeller 42 m²: Gjødselkjeller og bod.

Standard

Overflater loft Gulv: Linoleumsbelegg på ene soverommet, originalt tregulv i resterende rom. Vegger: Malte plater i gangen, tapet/malerpapp på porøsplater i resterende rom. Himling: Tynne, malte plater i gangen. Malerpapp/porøsplater i resterende rom. Etasjeskiller mellom loft og 1.etg er utført som trebjelkelag etter byggeårets vanlige utførelse. Eventuell mengde isolasjon er ikke kjent.


Overflater 1.etg Gulv: Vegg-til-vegg teppe i stua, originalt tregulv i resterende rom. Vegger: Strie på kjøkkenet, tynne plater ve kjellernedgang, panel i resterende rom. Himling: Panel i alle rom. Etasjeskiller mellom 1.etg og kjeller er utført som trebjelkelag etter byggeårets vanlige utførelse. Ca halve etasjeskiller ser ut til å være isolert med ca 15 cm (del mot vest).


Overflater kjeller Gulv: Betongdekke (se også Etasjeskille/gulv mot grunn). Vegger: Yttervegger i betong med sparestein. I hovedsak isolert innvendig med treullplater og for det meste pusset. Innvendige vegger hovedsakelig av betongstein. Lettvegg i tre til rom med VV bereder. Tynne veggplater oppe i trappstikk. Himling: Panel i deler av kjeller, ellers synlige bjelker.


Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. På kart fra NGU er området beskrevet med "moderat til lav" aktsomhet mtp radon.


Pipe og ildsted: Pipe i tegl, trolig fra byggeår. I hovedsak pusset/malt i 1.etg og på loft, ubehandlet på kaldloft og i kjeller. Sotluke i kjeller. Vedovn DRAVN i stua, flis foran ovn. Eldre vedovn (Eidsfos verk no 146 A) i ene kjellerrommet. Eldre vedovn på soverom mot sørøst.


Annet innvendig: Tett trapp i tre mellom 1.etg og loft, malt. Åpen trapp i tre til kjeller. Det er i hovedsak eldre fyllingsdører i tre. Slette, finerte dører til toalettrom og kjøkken. Gammel ytterdør til kjellernedgang. Slette dører er trolig fra 60-70-tallet. Ca 40x110 cm plassbygd skap på loftgang.


KJØKKEN

Innredning med slette finerte fronter (2 typer). Benkeplate i spon med høytrykkslaminat. Ca 90 cm oppvaskbenk med kum og utslagsvask. Ca 1,6 m benk med 1,4 m innredning under. Ca 2 m overskap.

Plass for komfyr og frittstående kjøleskap. Det er ikke mekanisk avtrekk fra kjøkkenet, men ventil i pipa ved siden av komfyren.


SPESIALROM

Toalettrom Rommet har enkel vask og "hytte-toalett. Toalettet har en kum/tank umiddelbart under setet og en annen tank montert i kjelleren. Kummer må trolig tømmes manuelt. Det er lufting fra kummene.


TEKNISKE INSTALLASJONER

Innvendige vannrør i kobber med plastkappe. Alder er ikke kjent, men trolig 80-90-tallet. Stoppekran i kjellerrom mot nordøst. Det er ikke kjent hvilken type avløp det er fra boligen. Det har trolig vært "vanlig" toalett tidligere, men avløpet har trolig gått i rør til nærliggende bekk og videre til havet. Naturlig ventilasjon gjennom veggventiler. Ca 200 l VV-bereder i kjellerrom mot nordøst. Alder er ikke kjent, men trolig fra 70-tallet. Sikringsboks/inntakssikring på loftgang, krus-sikringer. Generelt mye gammelt el-opplegg. Strømmen er frakoblet. Det er verken røykvarslere eller slokkeapparat. Boligen har stått tom i mange år.


TOMTEFORHOLD

Det er ukjent byggegrunn. Type, alder og tilstand på en eventuell drenering er ikke kjent. Grunnmur (yttervegg i kjeller) er av betong med sparestein. Fundament er trolig stripefundament av betong. Det er generelt fall fra terreng nord for boligen, inn mot boligen. Umiddelbart ved boligen ser det ut til å være noe fall ut fra bygget. En eventuell justering av terrenget (fall fra bolig) vil kunne gjøres ifm utbedring av dreneringen. Området rundt huset er overgrodd og trenger uansett "utbedring!. Type, alder og tilstand på eventuell utvendig avløpsledning er ikke kjent. Avløp fra vask (gråvann) går ifølge hjemmelshaver ut til bekk ikke langt fra boligen. Det er mulig at det har vært annet avløp ifm tidligere vannklosett, men ingen opplysninger foreligger om dette. Boligen er tilknyttet felles, privat brønn (bygdevannlag, 9 eiendommer er ifølge nabo tilknyttet)). Brønn er ifølge nabo en 4-5 m dyp plasttank (uten bunn) som får tilsig av vann fra naturlig vannkilde. Brønn kan tømmes for rengjøring. Det er felles utvendig stoppekran i kum ved innkjørsel fra hovedvei. Ifølge nabo går det vannledning fra boligen og frem til fjøsen. Det er lagt frem kvittering etter prøvetaking av vannet (2021)

Adkomst

Adkomst fra offentlig vei.

Veien har blitt brøytet privat, kostnad deles mellom 2 eiendommer.

Parkering

Parkering ved eiendommen.

Diverse

Selger har ikke bebodd eiendommen, og har ingen kunnskap om boligens tilstand.

Det kan derfor være skader og andre forhold ved eiendommen som ikke er spesifikt opplyst

Interessenter oppfordres til å foreta en grundig undersøkelse av eiendommen, gjerne sammen fagkyndig.


Det står en eldre garasje på eiendommen ved innkjørsel fra hovedvei. Denne tilhører nabo på 59/13 (Ytterstranda 8). Denne ble satt opp rundt 1950 etter muntlig avtale. Garasjen er på et senere tidspunkt snudd 90 grader for ikke å få direkte utkjøring til hovedveien. Selv om det kun ligger en muntlig avtale til grunn, kan eieren av garasjen påberope seg hevd for bruk av garasjen der den ligger. Det kan uansett være en ide å lage en skriftlig avtale om bruk.


Feier har ingen opplysninger om boligen, da den er ubebodd. Ta kontakt med Feier i Øksnes kommune før pipen tas i bruk.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Har aldri bodd der, kjenner ikke til noe.


Se hele egenerklæringen fra selger som vedlegg i salgsoppgave.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport

OPPSUMMERING TILSTANDSRAPPORT


Tilstandsgrad (TG) tilsier hvilken tilstand objektet har i forhold til et definert referansenivå. For nærmere forklaring av tilstandsgrader se i tilstandsrapporten.


Her kommer en oppsummering av TG i tilstandsrapporten:


TG 3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK

Utvendig > Vinduer

I 1.etg og på loft er det trevinduer med koblet glass. Vindu i stue mot nord har enkelt glass. Alder er ikke kjent. Vurdering av avvik: • Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. • Det er påvist andre avvik: Alle vinduene har slitasje i større og mindre grad. I hovedsak er det fuktskader mellom glass. Det er verst mot sør, spesielt kjøkkenvindu. Her mangler ytterste glass og det har medført vanninntrengning og påfølgende fuktskader. Det kommer også inn noe fukt i stue mot sør. Generelt mye slitasje utvendig. Utforing er fjernet på loft mot vest. Konsekvens/tiltak • Andre tiltak: Alle vinduer må byttes. Selv de med minst slitasje er såpass skadet at de mest sannsynlig ikke kan berges av vedlikehold. Vinduer mot sør bør tas umiddelbart før vanninntrengningen forårsaker mer skade innvendig.

Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000


Utvendig > Vinduer kjeller

I kjeller er det vinduer med enkelt eller koblet glass. Alle vinduer er t ildekket innvendig og/eller utvendig. Vurdering av avvik: • Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. • Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. • Det er påvist andre avvik: Alle vinduer har slitasje, men er vanskelig å bedømme pga tildekking. Konsekvens/tiltak • Andre tiltak: • Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene. • Vinduer med råteskader må erstattes med nye. Det er god grunn til å tro at vinduer i kjeller bør byttes. Ut fra fuktig miljø i kjeller og nærhet til bakkenivå, vil PVC-vinduer være et godt alternativ.

Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000


Utvendig > Utvendige trapper

Trapp i betong til overbygd inngangsparti. Vurdering av avvik: • Det er ikke montert rekkverk. • Det er påvist andre avvik: Trappen er veldig mosegrodd, så det er vanskelig å gi en grundig vurdering. Sprekker mellom betongdekke og bærende del. Konsekvens/tiltak • Rekkverk må monteres for å lukke avviket. • Andre tiltak: Selv om det er relativt kort til bakken, bør rekkverk monteres. Sprekker bør undersøker nærmere og utbedres.

Kostnadsestimat: Under 10 000


Utvendig > Utvendige kjellertrapp

Trapp i betong fra bakkenivå til kjellerinngang. Sidemurer i naturstein. Vurdering av avvik: • Det er ikke montert rekkverk. • Det er påvist andre avvik: Det er ikke montert rekkverk i trappa, men siden den er relativt kort og går mellom 2 "vegger" er ikke dette et vesentlig avvik. Trinn er mosegrodde og ingen grundig vurdering kan gis. Det ser imidlertid ut som det er skader både i trinn og sidemurer. Konsekvens/tiltak • Andre tiltak: Trappen trenger utbedring/reparasjon. Håndlist bør monteres.

Kostnadsestimat: Under 10 000


Innvendig > Overflater loft

Overflater loft Gulv: Linoleumsbelegg på ene soverommet, originalt tregulv i resterende rom. Vegger: Malte plater i gangen, tapet/malerpapp på porøsplater i resterende rom. Himling: Tynne, malte plater i gangen. Malerpapp/porøsplater i resterende rom. Vurdering av avvik: • Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. • Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. • Det er påvist andre avvik: Linoleumsbelegg har store skader. Overflater i alle rom har slitasje i større og mindre grad (minst på soverom mot nordøst). Maling flasser av vegger i gang og ene soverommet. "Lapping" av tapet på ene soverommet. Sprekk i malerpapp i himling på et soverom, enkelte småskader i et annet. Det mangler en god del lister på soverom mot sørvest. Skader inne i skap på loftgang. Har trolig skjedd ifm at lufting fra toalettrom er ført opp.

Konsekvens/tiltak  • Andre tiltak: Linoleumsbelegg på ene soverommet bør fjernes. Overflater på vegg i 3 rom må utbedres. Det vil være mest fornuftig å f jerne overflater på vegger i alle rom, slik at yttervegger kan lektes ut, etterisoleres og legges diffusjonssperre. Overflater i himling kan utbedres, men det vil være fornuftig å fjerne disse for å få lagt isolasjon i skrå del, samt diffusjonssperre i hele himlingen. Isolasjon i horisontal del kan legges fra kvisten.

Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000


Innvendig > Etasjeskiller loft - 1.etg

Etasjeskiller mellom loft og 1.etg er utført som trebjelkelag etter byggeårets vanlige utførelse. Eventuell mengde isolasjon er ikke kjent. Vurdering av avvik: • Det er målt høydeforskjell på mellom 15-30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. • Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Skjevhet på 2,5 cm på soverom mot nordøst. Høyest ved yttervegg under vindu, lavest ved dør til soverom mot sørøst. Skjevhet på 3 cm på soverom mot sørøst. Høyest ved yttervegg mot øst, lavest ved pipa. Større skjevheter kan ikke utelukkes; deler av arealet lot seg ikke måle pga innbo. Konsekvens/tiltak • For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad


Innvendig > Pipe og ildsted

Pipe i tegl, trolig fra byggeår. I hovedsak pusset/malt i 1.etg og på loft, ubehandlet på kaldloft og i kjeller. Sotluke i kjeller. Vedovn DRAVN i stua, flis foran ovn. Eldre vedovn (Eidsfos verk no 146 A) i ene kjellerrommet. Eldre vedovn på soverom mot sørøst. Vurdering av avvik: • Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. • Ildfast plate mangler på gulvet under/foran ildstedet. • Det er påvist andre avvik: En del sprekker og riss i pipa, mest på soverom mot sørvest. Ellers en del f lassing/mindre skader i puss. Det mangler ubrennbart materiale foran ovn på loft. Gammelt røykrør på soverom mot sørvest er "tettet" med isolasjon. En god del rust på sotluka, som også ser ut for å mangle lås/stenging. Det ser ut for å være mindre skader/slitasje i utvendig del av pipa. Pipa har ikke vært i bruk på mange (25-30 ?) år og har heller ikke vært pusset i den perioden. Konsekvens/tiltak • Andre tiltak: Pipa bør gås over og utbedres. Sotluka bør trolig byttes. Utvendig del av pipa bør kontrolleres og eventuelt utbedres. Pipebeslag bør vurderes. Før pipa tas i bruk bør den kontrolleres av feier. Det kan ikke utelukkes at det må monteres nytt innvendig røykrør. Kostnad for nytt røykrør er ikke tatt med.

Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000


Innvendig > Rom Under Terreng

Punktet må sees i sammenheng med ‘Drenering’ Overflater kjeller Gulv: Betongdekke (se også Etasjeskille/gulv mot grunn). Vegger: Yttervegger i betong med sparestein. I hovedsak isolert innvendig med treullplater og for det meste pusset. Innvendige vegger hovedsakelig av betongstein. Lettvegg i tre til rom med VV-bereder. Tynne veggplater oppe i trappstikk. Himling: Panel i deler av kjeller, ellers synlige bjelker. Vurdering av avvik: • Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. • Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. • Det er påvist synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller. • Det er påvist andre avvik: Generelt fuktig miljø. Fuktsøk viser forhøyet fuktighet på gulv og vegger, også på innvendige vegger. Stedvis synlig fukt. Sprekk/"knekk" i gulv i rom mot sørøst. En del slitasje i gulv i rom med trapp. Fuktmerker/begynnende soppvekst i tak og på veggplater i trappstikk. Konsekvens/tiltak • Andre tiltak: Fukt i kjeller skyldes delvis manglende/ikke fungerende drenering og delvis naturlig avdamping fra grunnen. Det er lite å gjøre innvendig, bortsett fra ventilering, for å begrense fukten. Fjerning/bytting av veggplater i trappstikk kan vurderes. Eventuelle andre tiltak bør vurderes opp mot fremtidig bruk av kjelleren. Kostnad kun for ventilering.

Kostnadsestimat: Under 10 000


Innvendig > Innvendig trapp kjeller

Åpen trapp i tre til kjeller. Vurdering av avvik: • Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. • Det er ikke montert rekkverk. • Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. • Det er påvist andre avvik: Dette er en sekundærtrapp. Det var trolig ikke innført standard for oppføring av trapp da denne ble bygd. En del fuktskader, spesielt nederst. Konsekvens/tiltak • Andre tiltak: • Rekkverk må monteres for å lukke avviket. • Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Bruken av kjeller vil være med å bestemme tiltak. For å tilfredsstille dagens krav må ovennevnte tiltak gjennomføres. Pga fuktskader bør det vurderes å sette opp ny trapp.

Kostnadsestimat: Under 10 000


Tekniske installasjoner > Varmtvannstank

Ca 200 l VV-bereder i kjellerrom mot nordøst. Alder er ikke kjent, men trolig fra 70-tallet. Vurdering av avvik: • Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. • Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. • Det er opplyst om at varmtvannstank er defekt. • Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år VV-bereder ble ikke testet, men ut fra alder er det naturlig å tro at den er defekt. Den vil uansett uansett gi veldig dårlig effekt hvis den mot formodning skulle fungere. Konsekvens/tiltak • Varmtvannstank må skiftes ut.

Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000


Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg

Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Sikringsboks/inntakssikring på loftgang, krus-sikringer. Generelt mye gammelt el-opplegg. Strømmen er frakoblet.

1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei


Spørsmål til eier

2.Når ble det elektriske anlegget installert eller sist gang totalt rehabilitert (årstall)? Med totalt rehabilitert menes fullstendig utskiftet anlegg fra inntakssikring og videre. 1960 Dette er kun en grov antakelse gjort av takstingeniør (punktet må fylles ut). Det foreligger ingen opplysninger om el anlegget.

3.Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ukjent

4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ukjent

5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet – Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei

6.Forekommer det ofte at sikringene løses ut? Ukjent

7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Ukjent


Generelt om anlegget

8.Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank Nei

9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei


Inntak og sikringsskap

10.Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei

11.Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Nei

12.Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja Siden hjemmelshaver ikke har kjennskap til anlegget, mye av anlegget er gammelt og anlegget har stått uten tilsyn i mange år, vil en kontroll være nødvendig. Det er mulig at eksisterende anlegg kan "flikkes på", men total utskifting av anlegget er mer sannsynlig. Generell kommentar Hele det elektriske anlegget, inkludert inntak, bør byttes og nytt anlegg monteres.

Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000


Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold

Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål som fremkommer under. Tilstandsgraden er basert på retningslinjer til disse spørsmålene i bransjestandarden NS3600. Dette kan ikke sammenlignes med en fullstendig kontroll av branntekniske forhold av offentlig myndighet, eller en vurdering av boligens branntekniske forhold eller prosjektering fra en rådgiver med spesialkompetanse. En bygningssakkyndig har verken kompetanse til å gi slik veiledning eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen. Det kan være feil og mangler om branntekniske forhold som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller rådgivning. Det er verken røykvarslere eller slokkeapparat. Boligen har stått tom i mange år.

1.Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Ja

2.Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Ukjent

3.Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Ja

4.Er det skader på røykvarslere? Ukjent

Kostnadsestimat: Under 10 000


TG 2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK

Utvendig > Taktekking

Punktet må sees i sammenheng med Takkonstruksjon/Loft Taktekke av bølgeblikk. På grunn av manglende stige ble taket besiktiget fra bakkenivå. Vurdering av avvik: • Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. • Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. En del rust på taktekket, mest mot sør. Flere takspiker løsner/er løse. En del slitasje og begynnende råte i vindskibord. Skader på taktekke over inngangsparti. Skader også i vindskibord. Konsekvens/tiltak • Andre tiltak: Taktekking og undertak bør vurderes byttet, både på hovedtak og over inngangsparti.

Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000


Utvendig > Nedløp og beslag

Takrenner og nedløp i metall. Nyere luftelyr i metall (lufting fra toalett). Vurdering av avvik: • Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. • Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. • Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. • Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. • Det er påvist andre avvik: Nedløp har ramlet av/er borte. Det er trolig montert takfotbeslag, men det har skader/mangler stedvis. Konsekvens/tiltak • Stigetrinn og plattform for feier må monteres. • Andre tiltak: • Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Nye takrenner og nedløp må monteres. Arbeider må ses i sammenheng med bytting av taktekke (og ny drenering).

Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000


Utvendig > Veggkonstruksjon

Yttervegger (1.etg og loft) er i betongstein, utvendig pusset og malt. Innvendig er vegger lektet ut (ca 2 cm, ingen isolasjon) og kledd. Tidligere inngang til stua er kledd igjen med lettklinker. Her er det ikke pusset. Vurdering av avvik: • Det er påvist sprekker i murte/pussede fasader. Sprekker/skader i vegg, mest på vegg mot sør og ifm vinduer. Det er ikke kjent om sprekker kun er i puss, eller går lenger inn. Konsekvens/tiltak • Lokal utbedring må utføres. Alle flater med sprekker må utbedres. Kostnad er for dette. Det kan på sikt vurderes å lekte ut utvendig (eventuelt etterisolere) og legge kledning.

Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000


Utvendig > Takkonstruksjon/Loft

Punktet må sees i sammenheng med Taktekking A-tak, sperrer i tre. Undertak av panelbord, trolig pålagt papp. Vurdering av avvik: • Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. • Det er påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjon. Fuktmåling viser generelt forhøyet fuktnivå på alle kontrollerte punkter. Ved pipen (nordøst) ble det målt 100 % RF i undertak. Dette kan skyldes at det ikke er pipebeslag, kun "krage" i betong. Det er ikke isolert mot loft, verken i horisontal eller skrå del. Det er ikke lagt diffusjonssperre. Konsekvens/tiltak • Andre tiltak: Montering av pipebeslag vil trolig stoppe fuktinntrengning. Dette bør imidlertid ses i sammenheng med nytt taktekke. Lufting kan bedres ved å fjerne vinduer i røst og helle sette inn ventiler. Lufting langs raft vil være utfordrende med denne konstruksjonen. Ved en fremtidig oppussing av loftet, bør man vurdere å legge isolasjon og diffusjonssperre. Kostnad er kun for lufting.

Kostnadsestimat: Under 10 000


Utvendig > Vinduer kvist

På kvisten er det trevinduer med koblet glass. Vurdering av avvik: • Det er påvist andre avvik: Vinduer har en del slitasje, men ut fra alder må det nesten betegnes som normal bruksslitasje. Konsekvens/tiltak • Andre tiltak: Behovet for vindu på kvisten bør vurderes og det kan heller settes inn ventiler for å bedre lufting av kvisten. Hvis vinduer beholdes må de vedlikeholdes.

Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000


Utvendig > Dører

Ytterdør i tre med glassfelt (enkelt glass). Vurdering av avvik: • Det er påvist andre avvik: I hovedsak normal bruksslitasje. Dørblad tar i karm. Sprekk i ene glassfeltet. Konsekvens/tiltak • Andre tiltak: Lokale utbedringer.

Kostnadsestimat: Under 10 000


Utvendig > Dører kjeller

Enkel labankdør i tre i kjellerinngang Vurdering av avvik: • Det er påvist andre avvik: Begynnende råteskade nederst. Døren lot seg ikke åpne på befaringen. Konsekvens/tiltak • Andre tiltak: Døren må justeres/utbedres. Bytting kan ikke utelukkes.

Kostnadsestimat: Under 10 000


Utvendig > Andre utvendige forhold

Tak over inngangsparti ligger på et "utkraget" betongdekke. Det er ikke kjent om betongdekket er selvbærende eller ikke. Vurdering av avvik: • Det er påvist andre avvik: Den ene sideveggen under (øst) er løs og bæring når ikke dekke foran inngangsparti. Det er noe slitasje/begynnende råteskader i begge sidevegger. Konsekvens/tiltak • Andre tiltak: Sannsynligvis må hele konstruksjonen (tak og vegger) byttes ut. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000


Innvendig > Overflater

Overflater 1.etg Gulv: Vegg-til-vegg teppe i stua, originalt tregulv i resterende rom. Vegger: Strie på kjøkkenet, tynne plater ve kjellernedgang, panel i resterende rom. Himling: Panel i alle rom. Alder er ikke kjent, men mye av overflatene er trolig fra 80-90-tallet. Vurdering av avvik: • Det er påvist andre avvik: Fuktskader i vegg mot sør under vinduer. Her ble det målt forhøyet fuktverdi (stedvis over 70 % RF). Det er laget hull i vegg i gang mot stua for ventilering; det er ikke montert ventil. Hull i himling i toalettrom (feilboring ifm etablering av lufting fra toalett. Konsekvens/tiltak • Andre tiltak: Innvendig kledning mot sør bør byttes, etter at vinduer er utbedret. Ventil/beslag bør monteres på vegg i gang. Beslag bør monteres over hull i himling i toalettrom. Selv om overflater generelt i 1.etg har lite slitasje, må nok alt rives hvis det skal etterisoleres innvendig. Kostnad for dette er ikke tatt med!

Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000


Innvendig > Etasjeskiller 1.etg - kjeller

Etasjeskiller mellom 1.etg og kjeller er utført som trebjelkelag etter byggeårets vanlige utførelse. Ca halve etasjeskiller ser ut til å være isolert med ca 15 cm (del mot vest). Vurdering av avvik: • Det er målt høydeforskjell på mellom 15-30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Ca 1,5 cm skjevhet i kjøkken. Høyest ved yttervegg mot sør, lavest i hjørne ved pipa. Ca 2,5 cm skjevhet i gang. Høyest ved hjørne ved ytterdør, lavest ved vegg mot kjøkken. Det er sannsynlig at noe fukt (fra vindu på kjøkken) har kommet ned i etasjeskiller under vinduet. Dette vil fortsette til vindu er utbedret. Konsekvens/tiltak • For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Etasjeskiller bør sjekkes under vindu på kjøkkenet. Kostnadsestimat: Under 10 000


Innvendig > Radon

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. På kart fra NGU er området beskrevet med "moderat til lav" aktsomhet mtp radon. Vurdering av avvik: • Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak • Andre tiltak: Radonmåling kan utføres, men det vil være komplisert å få montert radonsperre. Kostnad kun for måling. Kostnadsestimat: Under 10 000


Innvendig > Innvendige trapper

Tett trapp i tre mellom 1.etg og loft, malt. Vurdering av avvik: • Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. • Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. • Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. • Det er påvist andre avvik: Rekkverkshøyde er 70-85 cm, høyest nederst. Rekkverk mot trappstikk på loft er ca 85 cm. Åpninger i rekkverk er 12-12,5 cm. En del slitasje i trinn. Konsekvens/tiltak • Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. • Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. • Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde. • Andre tiltak: Det bør vurderes å bytte rekkverk, også på loftet. Trappen trenger noe vedlikehold, Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000


Innvendig > Innvendige dører

Det er i hovedsak eldre fyllingsdører i tre. Slette, finerte dører til toalettrom og kjøkken. Gammel ytterdør til kjellernedgang. Slette dører er trolig fra 60-70-tallet. Vurdering av avvik: • Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. • Det er påvist andre avvik: Flere dører tar i karm/terskel. En dør på loft lar seg ikke lukke. Glassfelt i gammel ytterdør til kjeller er borte og er erstattet med en plate. Døren er treg og tar i terskel. Det mangler lister innvendig i toalettrom. En dør i kjeller er demontert. Et par dører mangler vrider. Problemer med dørene skyldes nok i hovedsak fuktig miljø (svelling), men kan også delvis skyldes sig i konstruksjonen over tid. I hovedsak er det normal bruksslitasje (ut fra alder) på selve dørene. Konsekvens/tiltak • Andre tiltak: • Enkelte dører må justeres. Noe vedlikehold må også påregnes. Mye vil nok "gå seg til" hvis det generelle fuktnivået senkes.

Kostnadsestimat: Under 10 000


Kjøkken > 1. Etasje > Kjøkken > Overflater og innredning

Innredning med slette finerte fronter (2 typer). Benkeplate i spon med høytrykkslaminat. Ca 90 cm oppvaskbenk med kum og utslagsvask. Ca 1,6 m benk med 1,4 m innredning under. Ca 2 m overskap. Plass for komfyr og frittstående kjøleskap. Vurdering av avvik: • Det er påvist andre avvik: Noe slitasje. Det mangler fronter i deler av overskap og under oppvaskbenk. 2 skuffer mangler i skuffeseksjon under benk.  Konsekvens/tiltak • Andre tiltak: Innredningen kan nok duge hvis det var en fritidsbolig, men ny innredning bør vurderes. Vedlikehold/utbedring bør uansett gjøres. Alder på kjøleskap og komfyr er ikke kjent, men de nærmer seg nok forventet levetid. Kostnad er kun for utbedring av eksisterende innredning.

Kostnadsestimat: Under 10 000


Kjøkken > 1. Etasje > Kjøkken > Avtrekk

Det er ikke mekanisk avtrekk fra kjøkkenet, men ventil i pipa ved siden av komfyren. Vurdering av avvik: • Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkkenet. • Kjøkkenet mangler styrt tilluftsventilering. Konsekvens/tiltak • Mekanisk avtrekk bør etableres. • Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til kjøkken, f.eks. luftespalte ved dør e.l. Det kan trolig etableres avtrekk med utkast via pipa. Kostnadsestimat: Under 10 000


Spesialrom > 1. Etasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon

Rommet har enkel vask og "hytte-toalett. Toalettet har en kum/tank umiddelbart under setet og en annen tank montert i kjelleren. Kummer må trolig tømmes manuelt. Det er lufting fra kummene. Vurdering av avvik: • Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. • Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Konsekvens/tiltak • Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til toalettrom, f.eks. luftespalte ved dør e.l. • Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Ved daglig bruk bør det monteres vanlig vannklosett. Da må det imidlertid etableres avløp, septiktank og etter all sannsynlighet søkes om utslippstillatelse. Kostnad kun for lufting fra selve rommet.

Kostnadsestimat: Under 10 000


Tekniske installasjoner > Ventilasjon

Naturlig ventilasjon gjennom veggventiler. Vurdering av avvik: • Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Konsekvens/tiltak • Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det.

Kostnadsestimat: Under 10 000


Tomteforhold > Fuktsikring og drenering

Punktet må sees i sammenheng ‘Rom under terreng’ Type, alder og tilstand på en eventuell drenering er ikke kjent. Vurdering av avvik: • Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. • Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Eventuell drenering er ikke fysisk påvist/kontrollert. Konsekvens/tiltak • Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Det er overveiende sannsynlighet for at en eventuell drenering ikke fungerer etter hensikten. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000


Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter

Grunnmur (yttervegg i kjeller) er av betong med sparestein. Fundament er trolig stripefundament av betong. Vurdering av avvik: • Det er påvist andre avvik: Stedvis noe slitasje i puss. Konsekvens/tiltak • Andre tiltak: Lokale utbedringer. Utbedringer av grunnmur bør ses i sammenheng med resterende yttervegger.

Kostnadsestimat: Under 10 000


Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

Type, alder og tilstand på eventuell utvendig avløpsledning er ikke kjent. Avløp fra vask (gråvann) går ifølge hjemmelshaver ut til bekk ikke langt fra boligen. Det er mulig at det har vært annet avløp ifm tidligere vannklosett, men ingen opplysninger foreligger om dette. Boligen er tilknyttet felles, privat brønn (bygdevannlag, 9 eiendommer er ifølge nabo tilknyttet)). Brønn er ifølge nabo en 4-5 m dyp plasttank (uten bunn) som får tilsig av vann fra naturlig vannkilde. Brønn kan tømmes for rengjøring. Det er felles utvendig stoppekran i kum ved innkjørsel fra hovedvei. Ifølge nabo går det vannledning fra boligen og frem til fjøsen. Det er lagt frem kvittering etter prøvetaking av vannet (2021). Vurdering av avvik: • Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. • Kun avløp for gråvann. Konsekvens/tiltak • Andre tiltak: Hvis det skal etableres vannklosett og eventuelt bad/vaskerom, må hele avløpssystemet oppgraderes. Det vil da være snakk om innvendige rør (inkl under huset), rør frem til, og etablering av, septiktank og rør videre t il havet (eventuelt infiltrasjonsanlegg). Kostnad for dette vil variere ut fra valgt løsning og grunnforhold, og er i beste fall veiledende. Det må søkes om både infiltrasjonsanlegg og utslipp.

Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000


TG 2: AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn

I kjeller er det støpt plate på mark. Vurdering av avvik: • Det er målt høydeforskjell på mellom 15-30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. • Det er påvist andre avvik: Måling utført i et rom. I resterende rom var det lagret mye innbo. Skader/groper i gulv i rom med trapp. Sprekk/knekk øst-vest i rom mot sørøst (kun i dette rommet). Konsekvens/tiltak • Andre tiltak: Videre bruk av kjeller vil være med å bestemme hva som eventuelt skal gjøres. Ingen umiddelbare tiltak anbefales. Eventuelle tiltak må ses i forbindelse med en eventuell utbedring av dreneringen. Se også "Rom under terreng". Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad


Tekniske installasjoner > Vannledninger

Innvendige vannrør i kobber med plastkappe. Alder er ikke kjent, men trolig 80-90-tallet. Stoppekran i kjellerrom mot nordøst. Vurdering av avvik: • Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak • Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. • I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad


Tekniske installasjoner > Avløpsrør

Det er ikke kjent hvilken type avløp det er fra boligen. Det har trolig vært "vanlig" toalett tidligere, men avløpet har trolig gått i rør til nærliggende bekk og videre til havet. Vurdering av avvik: • Det er påvist andre avvik: Ingen kjennskap til type/tilstand. Konsekvens/tiltak • Andre tiltak: Siden ingenting er kjent, er det vanskelig å anbefale tiltak. Ved etablering av vannklosett og evt bad/vaskerom, må uansett komplett nytt rørsystem etableres. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad



TAKSTMANN KOMMENTAR TIL AREALOPPMÅLING OG ROMBENEVNELSE:


Se vedlagt tilstandsrapport for ytterligere opplysninger.

Byggemåte

Tak

A-tak, sperrer i tre. Undertak av panelbord, trolig pålagt papp. Taktekke av bølgeblikk. På grunn av manglende stige ble taket besiktiget fra bakkenivå. Takrenner og nedløp i metall. Nyere luftelyr i metall (lufting fra toalett). Tak over inngangsparti ligger på et "utkraget" betongdekke. Det er ikke kjent om betongdekket er selvbærende eller ikke.


Yttervegger

Yttervegger (1.etg og loft) er i betongstein, utvendig pusset og malt. Innvendig er vegger lektet ut (ca 2 cm, ingen isolasjon) og kledd. Tidligere inngang til stua er kledd igjen med lettklinker. Her er det ikke pusset.


Dører og vinduer

I 1.etg og på loft er det trevinduer med koblet glass. Vindu i stue mot nord har enkelt glass. Alder er ikke kjent. Ytterdør i tre med glassfelt (enkelt glass). I kjeller er det vinduer med enkelt eller koblet glass. Alle vinduer er t ildekket innvendig og/eller utvendig. Enkel labankdør i tre i kjellerinngang På kvisten er det trevinduer med koblet glass.


Utvendige trapper

Trapp i betong til overbygd inngangsparti. Trapp i betong fra bakkenivå til kjellerinngang. Sidemurer i naturstein.

Byggeår er antatt til1950. Enkel standard. Vedlikehold: En relativt stort etterslep


Fjøs

Fjøs med "tradisjonell" oppbygning over 3 plan. Ene rommet i kjelleren ble ikke fysisk inspisert da porten satt fast. Grunnmur i betong med sparestein. Vegger i 1.etg og loft av reisverk i tre med utvendig stående kledning. Metallplater på en vegg på silo. A-tak, taktekke av metallplater, pulttak på silo. Adkomst til loft via låvebro. Nederste del av tørrmurt stein, øverste del i treverk. Enkle dører i tre, vinduer med enkelt og koblet glass.


Generelt en del slitasje. Skader i grunnmur, spesielt mot sør, verst i hjørne mot sørvest. Bordkledning har noe slitasje fra vær og vind, begynnende råte enkelte plasser. Større skader på inngangsparti. En del rust på takplater, mest mot sør. Platene ser ut til å ha vært brukt før (mange små hull). Tak over silo er i hovedsak revet av.


En del råte i treverk i låvebrua. Mye slitasje på vinduer, flere glassruter mangler. Normalt sett vil en eldre fjøs med litt arbeid kunne gjøres om til verksted, bod osv. I dette tilfellet er imidlertid skader i mur såpass store at dette må utbedres først. Dette vil etter all sannsynlighet la seg gjøre, men er arbeidskrevende. Det vil derfor være en avveining mellom kostnader og nytteverdi. Uansett bør bygget sikres så det ikke skades mer. Bygget er ikke tilstandsvurdert ihht Forskrift til avhendingslova og NS3600. Dette er kun en enkel beskrivelse.

Byggeår er antatt til1950. Enkel standard. Vedlikehold: En god del etterslep

Tomt

Eiet tomt på 22 121 m².


Eiendommen består av 2 parseller hvor den ene grenser direkte mot sjøen,  Tomten er en blanding av naturtomt og delvis overgrodd areal.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.


Det foreligger ingen tegninger i Øksnes kommunes arkiv.

Siden det ikke foreligger godkjente bygningstegninger for boligen i kommunens arkiv, er det uvisst for megler om evt. endringer og bruken av rommene er i samsvar med hva som er søkt og godkjent hos kommunen. Benevnelser av rom er basert på bruken og ikke nødvendigvis hva som er opprinnelig bygningsmessig godkjent. Kjøper overtar ansvar og risiko ved forholdet.

Adgang til utleie

En bruksenhet som kan leies ut i sin helhet.

Oppvarming / energiforbruk

Strømmen er frakoblet.


Energikarakter: G - Oransje


Økonomi
Beregnet totalpris

Prisantydning kr 600 000,-


I tillegg til prisantydning og ev. fellesgjeld, påløper følgende omkostninger:


15 000,- (Dokumentavgift)


545,- (Tingl.gebyr pantedokument)


545,- (Tingl.gebyr skjøte)


19 900,- (Boligkjøperpakke - selveid bolig/fritid (Valgfri))


_______________________________________________________

635 990,- Totalpris inkl. omkostninger og fellesgjeld

_______________________________________________________

Det ovenstående forutsetter at eiendommen selges til prisantydning og at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i offentlige gebyr.


Kommunale avgifter

Kommunale avgifter Kr. 0,-

Det er ikke registrert noen kommunale avgifter i kommunens arkiv pr i dag da eiendommen er ubebodd. . Kjøper må ta høyde for at kommunale avgifter vil tilkomme etter kommunens satser når eiendommen tar i bruk.



Løpende kostnader

Kommunale avgifter, vannavgift kr 500,- pr år, renovasjon, forsikring, strøm og brøyting/strøing.

Faktura for brøyting/strøing fordeles på 2 eiendommer, faktura kan variere.

Eiendomsskatt

Dersom kommunen har innført eiendomsskatt så baseres denne på markedsverdien minus bunnfradrag multiplisert med den promillesats som til enhver tid gjelder for den enkelte kommune (p.t 2-7 promille). Spørsmål om eiendomsskatt rettes til kommunen.

Formuesverdi

Primær formuesverdi kr. 248 828,-.

Sekundær formuesverdi kr. 995 313,-

Gjeldende for ligningsåret 2023.


Offentlige forhold
Forsikring

Det er ingen forsikring på bygget

Regulering

Området med tomten er ikke del av reguleringsplan. I kommuneplanen er området definert som LNFR-areal.

Vei, vann og avløp

Adkomst fra offentlig vei. Veien har blitt brøytet privat, kostnad fordeles deles mellom 2 eiendommer.


Boligen er tilknyttet felles, privat brønn (bygdevannlag, 9 eiendommer er ifølge nabo tilknyttet)). Brønn er ifølge nabo en 4-5 m dyp plasttank (uten bunn) som får tilsig av vann fra naturlig vannkilde. Brønn kan tømmes for rengjøring. Det er felles utvendig stoppekran i kum ved innkjørsel fra hovedvei. Ifølge nabo går det vannledning fra boligen og frem til fjøsen. Det er lagt frem kvittering etter prøvetaking av vannet (2021).


Avløp fra vask (gråvann) går ifølge hjemmelshaver ut til bekk ikke langt fra boligen. Det er mulig at det har vært annet avløp ifm tidligere vannklosett, men ingen opplysninger foreligger om dette.

Rettigheter og heftelser

Kommunen har lovbestemt legalpant i eiendommen som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr.


Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle servitutter,  avtaler, erklæringer og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.


Følgende er tinglyst på eiendommen og vil følge etter salg.

Dnr. 900167, tgl. 14.06.1897 - Rettighet

LEIEAVTALE FESTEKONTRAKT

Festeseddel til Richard Olsen på tomt

Dokumenter er noe uleselig, se:

Tinglysingsmateriale: Vesterålen sorenskriveri, AV/SAT-A-4180/1/2/2Ca/L0024b: Pantebok nr. S-II, 1896-1897, s. 497 - Skanna arkiver - Arkivverket


Dnr. 900183, tgl. 20.12.1934 - Registrering av grunn

EIENDOMMEN ER UTSKILT FRA FLERE BRUKSNUMMER

Skylddeling


Dnr. 30, tgl. 03.01.1949 - Utskifting

GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

'Forretningen gjaldt utskifting av inn-og utmark til gården Bollevåg i Øksnes.


Dnr. 3728, tgl. 11.09.1967 - Erklæring/avtale

Vedtak av det offentliges vilkår for statstilskudd i forbindelse med vanningsanlegg

GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

*Eiendommer som har fått statstilskudd til utbygging av vannforsyningsanlegg forplikter seg til gjensidig til å holde anlegget vedlike i planmessig stand i samsvar med offentlige forskrifter. Videre forplikter de seg til vederlagsfritt å tillate anlegg av basseng og legging av ledninger over eiendommene.


Dnr. 4350, tgl. 16.10.1967 - Erklæring/avtale

Bestemmelse om vannledning Vegvesenets betingelser vedtatt GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

*Erklæring vedrørende vann-og kloakkledninger o.l samt renner av alle slag langs riksveien.


Dnr. 1452615, tgl. 29.12.2017 - Bestemmelse om veg

Bestemmelse om veg.

*Gnr 59, bnr 13 har veirett over gnr. 59, bnr 9. Se vedlagt kart.







Velforening


Konsesjon og odel

Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrket jord. Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet. Det er en forutsetning for handelen at kjøper signerer denne, og at erklæringen godkjennes av kommunen før overtagelse.

Diverse
Løsøre og tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

(spesifiser særlig om hvitevarer, lamper, fastmonterte hyller.)


Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Overtagelse

Overtagelse skjer etter nærmere avtale og avtales normalt senest i forbindelse med budaksept. Vennligst oppgi ønsket overtagelsesdato i bud.

Om salgsoppgaven

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til bygningssakkyndig, eiendomsmegler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, og til å lese gjennom fullstendig salgsoppgave med vedlegg før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente. Salgsoppgaven er lest og godkjent av selger.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om.


Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert.


Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Forsikringen kan deretter forlenges årlig i opp til totalt fem år. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Kjøpsvilkår
Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.


Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler Lisbeth Mastberg per e-post lisbeth.mastberg@partners.no eller sms: +47 90 05 37 70. Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.


For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.


Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført. For seksjon/andel/akjse-bolig vil forretningsfører normalt kreve ekstra eierskiftegebyr dersom de har mottatt eierskiftemelding og det i ettertid skal legges til/endre kjøper. Eierskiftemelding sendes normalt fra megler til forretningsfører samme dag som budaskept.

Burfrist

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.
Bud som megler mottar etter kl. 15:00 eller i helger kan ikke forventes behandlet før neste arbeidsdag. Det samme gjelder budfrister som settes utenfor arbeidstid. Megler er avhengig av sine arbeidsverktøy for å kunne gjennomføre budbehandling på en tilfredsstillende måte.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.


Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.


Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.


Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.


Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.


Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.


Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).


Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.


Eiendomsmegler sin standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at dersom det foreligger vesentlig mislighold, har selger rett til å heve etter 30 dager fra avtalt betalingstid. Kjøper aksepterer dette som bindende for seg.


Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Lov om avhending av fast eigedom (avhendingslova)

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven følger egenerklæring selger, tilstandsrapport, kommunale opplysninger (f. eks reguleringskart med bestemmelser), informsajon fra forretningsfører (gjelder kun sameie, borettslag og aksjelag), energiattest mm. Alle interessenter forutsettes å ha satt seg inn i salgsoppgave med vedlegg før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.


Det gjøres oppmerksom på at Møysalen & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Om oppdraget
Eier

Eier er Nina Lundberg, Hege Bratland.og Alf Eirik Bratland.

Adresse, matrikkel og oppdragsnummer

Eiendommens adresse er Ytterstranda 2.

Matrikkel tilhørende eiendommen: gnr. 59, bnr. 9 i Øksnes.


Vårt oppdragsnummer er 75250015.

Megler og meglers vederlag

Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:


Fastpris 44 000,- inkl. mva

Tilrettelegging bolig : 8 900,-

Oppgjør: 4 990,-

Markedspakke Premium: 13 900,-

Grunnpakke vederlag : 3 590,-


Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har oppdragstaker krav på rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (utgifter til påløpte visninger, innhenting av opplysninger, markedspakke og tilrettelegging), samt eventuelle utlegg. Alle priser er inkl. mva.


Ansvarlig megler er Lisbeth Mastberg / +47 90 05 37 70/ lisbeth.mastberg@partners.no.


Månedlig utleieestimat
3 000,- pr mnd*
27 Kr/m2
Estimert prisintervall
Lavt
3 000,-
Høyt
3 000,-
Nøyaktighet

* Ved hjelp av historiske data, info om området og markedet generelt kan vi estimerer hva du kan få ved utleie av dette objektet. Husk at dette kun er en statistisk beregning, &Partners kan ikke garantere for at de faktiske leieinntektene er reelle.

Nabolagsprofil
35%
Er gift
30%
Har høyskoleutdanning
43%
Har inntekt over 300.000
100%
Eier sin egen bolig
17%
Eier hytte
55%
Har bolig på over 120 kvm
100%
Bor i enebolig
40%
Av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
Les mer om nabolaget
Boligvisninger

La oss ta jobben for deg

Går du med planer om å selge - ta kontakt med en av våre meglere for en uforpliktende prat.

Bestill verdivurdering